.-.Nova ja.-.Jer, sada shvatam.-.

Sada shvatam mnoge stvari. Mislila sam i prije da je kraj većini mojih zabluda, da su problemi preveliki, i da ih ja jedina imam. Ali ne, sada shvatam, da su prepreke na životnom putu nekada velike, nekada male, a uostalom, sami smo jednim dijelom krivi što postoje.
Od sada, JA volim sebe, svoj život (bar ću se truditi), i sve ostalo vezano za sebe.
Zašto bih ja živjela za druge, kada drugi ne žive za mene?
Zašto bih se trudila da udovoljim drugima, kada bi drugi voljeli da me nema?
Zašto bih tajila svoje osjećaje, kada sam drugima uvijek rame za plakanje?
E, pa, od sada, JA sam druga osoba, nova JA. Mišljenja drugih su mi jako važna, ali sam važna i JA. Dosta je više neprekidnog kompleksa zbog nosa, visine, glasa, zuba, i ostalih gluposti. Kada jedna celulitna glupača može da govori da je lijepa i da se neprekidno gleda u ogledalo, onda to mogu i JA. Ona će meni da nabija komplekse. Ma nek’ ide odakle je došla!
Sve je počelo ovako…
Bile smo jako dobre prijateljice. Ali, ponavljam, jako dobre. Za razliku od ostalih, ono što je vezalo nas, bilo je jako, čvrsto, a svađe su samo pomagale da se ta veza održi, da bude još snažnije. Ali, došla je kap koja je prelila čašu. Dosta je! Stavljam tačku. Posljednju. Hjoj, ako i pokuša da bude nešto ponovo između nas, JA ne pristajem. Međutim, ne vjerujem, zato što sam ja (mala "ja), uvijek ta koja se izvinjava. Bit ćemo ćao za ćao, pozdrav za pozdrav.
Ako ti imaš: debele noge pune celulita, veliki stomak, ogroman podbradak (ili kako se to već zove), bubuljičavo lice (imam ga i ja :S) prepuno pudera, od kojeg bi se katalog šminke mogao napraviti, i sve ostale mane, pa ih opet prihvataš, onda ću i ja poćeti svoje nedostatke prihvatati. Bože moj, život je takav.
Ako gledaš u zemlju, ne učiš da letiš, već da padaš.
Još jača i sigurnija.
Ha, pa sad pokušaj uništiti moj EGO.
Alter Ego.

Ljudi vjeruju da život je usputna stanica,
kao da vječnost je vatra, a život varnica.
Greška klasična. 

Slika odjednom prsne,
pa realnost odjednom postane gola.

K’ vragu i lažno prijateljstvo, i ljubav.
Od sada, samo svoja, JA.

quietvoice
-[Pomisliš li nekada da si pametan?]- Nemoj to raditi! Glupi pomišljaju, pametni dokazuju! Ljubomora dokazuje mnogo toga.

Komentariši