Emocije – sluge i gospodari

Ne, nemojte pomisliti da sam na HRT-u gledala tu nedjeljnu emisiju. Nego, gledala sam najavu. Dosta, jelde? 😛 Naizgled lijepa emisija, valjalo bi gledati, dati mali dio svog dragocjenog vremena, a ne dugo sjediti na stolici i ubijati se Internetom, blogom, i sl.
Emocije, stvarno su sluge i gospodari. Rekoh već da nisam gledala emisiju, nego samo najavu, tako da nisam mogla čuti njihovo obrazloženje naziva koji su dali toj nedjeljnoj razbibrizi od emisije, ali ću pokušati dati svoje objašnjenje. Sve je to složeno, tako da pravo nemam, riječi ponekad nedostaje.
Sinoć, sat-dva, prije nego što sam otišla kod bake, na Msn-u nije bilo mnogo kontakata online. Ali, Ok je, jer kod mene nema 1000 osoba, i imam još mjesta za addiranje kontakata, tako da mi je i ovo malo bilo dovoljno (:.
Uobičajeni razgovori. Počinjemo s onim "šta ima", "šta se radi", ali, odmah na početku, neki čudan osjećaj me prožeo. Neobjašnjivo i neopisivo, šta ću mu ja. Prijatelj i prijateljica, koje jako puno cijenim. Nije trebalo monogo vremena da bih shvatila kako će mi narednih 6 sati jučerašnjeg dana biti obojeni vedrim bojama. I nisam se prevarila. Bilo je tako.
On je tražio određeni tip djevojke koji bi mu odgovarao, a ja fino kažem da je takvu teško naći. Nekakve kriterije je našao, ne prezahtjevne, ali ipak visoke. Tražili smo mu djevojku. Bukvalno tražili. Postoji više osoba koje sam mu "predlagala", da bi nakon svega rekao da želi: mirnu djevojku, godinu ili dvije mlađu od njega, i još mnogo toga, i da bi na kraju ispalo da bi trebala ličiti na mene. Nisam ništa rekla. Samo sam napisala njegove riječi. Parafrazirala, ako ćemo iskreno.
Ovakva se više ne rađa. Neka mu bude jasno. ZezZa ;). Poslije toga, razgovor sa veoma dragom osobom-prijatleljicom. Stvrano, vrh vrhova završetak dana. U toj mjeri, da sam i danas sretna.
Zaključak: Ne, Edina, neću odobriti komentare, samo iz tog razloga jer smatram da je ovo veoma glup post, i stidim se ovakvog posta, ali je morao ostati trag.
Emocije, jesu sluge i gospodari. Danas nisu, ni jedno, ni drugo. Emocije. priljatelji (:

quietvoice
-[Pomisliš li nekada da si pametan?]- Nemoj to raditi! Glupi pomišljaju, pametni dokazuju! Ljubomora dokazuje mnogo toga.

Komentariši